De 27ste editie
zaterdag 27 juli 2024

Open Zeeuws Kampioenschap Paling Roken 2024, Grote (Stoom)treindag Stoomgroep Kerkwerve, Modelbouw en kofferbakverkoop in het bos.

Een combinatie van stoom en rook,  de laatste zaterdag van Juli, een mooie dag op Recreatieboerderij van Langeraad waar van alles te beleven valt:

  Palingrookkampioenschappen,
Stoomtreinen & electrische treinen in alle maten,
Modelbouw & Kofferbakverkoop,
 in het bos en nog veel meer…..

Wil je meedoen met het palingrookkampioenschap  2024, druk op onderstaande link om je aan te melden:

Ik meld me aan voor de 27ste editie Open Zeeuws Palingrookkampioenschap 2024 Klik op deze link.

Wil je meedoen met kofferbakverkoop op zaterdag 27 juli om 2024 start om 09.00 uur ga dan in deze site naar het gedeelte over kofferbakverkoop
Daar heb je ook gelijk uitleg van deze en ook de andere kofferbakverkoopdagen, waar u aan mee zou kunnen doen, u kunt daar een reserveringsformulier invullen of druk gelijk op volgende link:
Ik meld me aan voor Koffebakverkoop, klik op deze link

Ook dit jaar wordt het open Zeeuws palingrookkampioenschap georganiseerd door Recreatieboerderij van Langeraad. Het kampioenschap zal gehouden worden op en in het bos van Recreatieboerderij van Langeraad Weelweg 3 te Kerkwerve.

Op zaterdag 27 juli 2024

De aanvang van de Palingrookwedstrijd is om 10.00 uur, dan is de kofferbakverkoop al bezig.. De prijsuitreiking zal, na beoordeling door onze deskundige jury, om circa 16.00 uur plaats vinden.

Deelnemers kunnen zich via  aanmeldingsformulier opgeven voor deelname.

Naast de Open Zeeuws palingrookkampioenschappen 2024 de 27ste editie Is Stoomgroep Kerkwerve actief met alle soorten (stoom)treinen en (stoom)tractoren. Er wordt mee gereden en kinderen kunnen mee met de treinen  Grote (Stoom)treindag van Stoomgroep Kerkwerve  , er rijden op alle banen treinen van klein tot groot (de grote zijn oom miniatuur , op schaal nagemaakt), en Model museum is open aangevuld met nog veel meer model bouw in en om de oude boerenschuur Miniatuur auto’s schaal 1 : 87, Miniatuur vliegtuigen, Miniatuur kranen, Miniatuur boerderijen, Miniatuur stoommachines, Miniatuur boerenkarren , Miniatuur kermis attracties, Tinnen soldaatjes, Poppenhuismeubels, Papierenknip kunst , Modelvliegtuigen Modelbouw schepen,, Klederdracht van Mooi Zeeland ( babbelaars maken en demonstratie van de wasdag ) .Omlijst met muziek De Notekluvers uit Brouwershaven , Shantykoor Neptunes uit Kerkwerve en DJ.F_rank. Lekker schouws Paling brood , of broodje palingfilet of zalm. Lekker wijntje, biertje of fris, of toch heerlijke  koffie met Bolus of Appelgebak , dit allemaal in onze tent.

In het bos  kofferbakverkoop
Dit alles onder begeleiding van live muziek waaronder verschillende live straatbands. De kofferbakverkoop begint om 09.00 uur en eindigt om 16.00 uur. deelnemers kofferbakverkoop kunnen vanaf 7.30 uur het terrein op er staat iemand aan de poort voor de betaling (net als de normale kofferbakverkoopdagen)

Gratis Entree voor bezoekers en gratis Parkeren

Na het evenement is het mogelijk om deel te nemen aan een gezellige  bbq , geef dit dan ook door via het formulier.

Kosten voor deelname aan de Barbecue bedraagt €  17,50

U kunt ook overnachten op onze camping. Geef dit aan op het formulier en wij doen u een passende aanbieding, gelijk aan treinarrangement voor diegene die met stoomtreinen en tractoren enz het evenement komen versterken

Inschrijven voor maandag 22 juli,  graag is dan ook de betaling binnen.

Wedstrijdreglement palingrookkampioenschap 2024

 • Inschrijving voor deelname via onze site.
 • Ieder ingeschreven deelnemer krijgt van de organisatie 5 gemerkte, vers gestripte wedstrijdpalingen. Na het roken moeten 3 palingen bij de scheidsrechter ingeleverd worden ter beoordeling door de jury. De merktekens moeten nog steeds aanwezig zijn.
 • Op dit kampioenschap mag vers gerookte paling direct uit de rookton verkocht worden. Mits wordt voldaan aan de bepalingen van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteiten), de vroegere Keuringsdienst van Waren. Verkoop van eerder thuis gerookte paling moet geschieden volgens geldende wettelijke regels. De organisatie Recreatieboerderij van Langeraad  kan niet aansprakelijk worden gesteld voor overtredingen van de wettelijke regels.
 • Elke deelnemer doet op eigen risico mee, Recreatieboerderij van Langeraad is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van goederen of letsel van deelnemers of eventueel letsel door deelnemers aan derden.
 • Broodjes en drank mogen niet verkocht worden, andere vissoorten wel, mits volgens wettelijke regels.
 • De minimum verkoopprijs wordt op de dag van de Palingrookampioenschap medegedeeld door de organisatie
 • De deelnemers zorgen zelf voor alle benodigdheden, water is aanwezig. Na afloop wordt de eigen plaats door de deelnemers zelf netjes opgeruimd en schoon achter gelaten.
 • Onvoorziene problemen worden door de organisatie naar beste kunnen opgelost. De uitslag van de jury is bindend en staat niet ter discussie.
 • Het inschrijfgeld is verdeeld in twee categorieën:
 • Voor palingrokers die geen paling verkopen is het inschrijfgeld € 32,50
 • Voor palingrokers die paling verkopen is het inschrijfgeld €62,50

* Fouten en prijswijzigingen voorbehouden

Graag zien we het inschrijfgeld voldaan wordt op Ibannr. NL44 RABO 0375105247 onder vermelding aanmelding Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken 2024.

Voor nadere informatie kunt u terecht Recreatieboerderij van Langeraad, Weelweg 3, 4321 AH Kerkwerve.
Tel: 06-21624026 of E-mail: info@recreatievanlangeraad.nl.