NVVF ( De Nederlandse Vereniging van Forellenvisvijver) organiseert 6 oktober het NK (Nederlands Kampioenschap) forel vissen 2018, dit gebeurt op onze forellenvisvijver op Recreatieboerderij van Langeraad.

De forellenvisvijver is 1 ha groot en 8 meter diep.
Er doen 110 deelnemers mee uit het hele land, 22 andere forellenvisvijvers vaardigen hun beste forel vissers uit die voor hun vijver uitkomen op  het NK forel vissen 2018.

Om te kijken wie er individueel kan winnen, wie zich Nederlands Kampioen forel vissen 2018 mag noemen  na 6 oktober 2018. Maar ook wordt per groep gestreden om het Nederlands kampioenschap, welke groep van welke vijver haalt er met zijn allen het meeste forel uit.
Het wordt weer een spannende wedstrijd.

De 110 forel vissers worden in twee groepen verdeelt en elk vissen 8 keer op de forellenvisvijver.
Per keer vissen er 55 visser. Per ronde gaan er 2 forellen per visser in de forellenvisvijver, elke rond worden er 110 stuks bijgezet.
De kunst is om in de 8 ronden de meeste te vangen en is het aantal dan gelijk dan is het gewicht doorslaggevend.

Is uniek in de geschiedenis van het NK forel vissen dat de vissers ruim 6 meter breed viswater hebben plus dat ze bij de buren links en rechts mogen vissen, mits ze deze niet hinderen. In Totaal hebben de forel vissers ruim 18 meter viswater, dat is zeer ruim voor een NK forel vissen (is normaal de helft hiervan)

Wanneer u nieuwsgierig bent, kunt u komen kijken, de wedstrijd begint om 08.30 uur duurt een gehele dag

Het hele schema is in het draaiboek te lezen zie http://www.nkforelvissen.nl/draaiboek-NKForelvissen-2018-v5.pdf

U bent welkom om te komen kijken a.s zaterdag 6 oktober 2018 op Recreatieboerderij van Langeraad. Helaas is er deze dag geen plaats om vrij te forel te vissen, deze dag staat geheel in teken van het NK forel vissen 2018