Aankomende zaterdag 5 augustus 2017 is de Grote Zomerfair op Recreatieboerderij van Langeraad.

Vooheen en nu samengevoegd onder 1 noemer:

Open Zeeuwse Palingrookkampioenschap & StoomTreindag Stoomgroep Kerkwerve vele miniatuur stoomtreinenstoomtrekkers en stoomtreinenin allerlei maten (tot kleinste aan toe, kun je in je hand houden) In de oude boerenschuur heel veel modelbouw in de breedste zin: modelvliegtuigjes (er zit standaard een modelvliegtuigenmuseum & modelbouwmuseum in gedeelte van de oude boerenschuur), poppenkramen, modeltreinen verder model auto’s en model boten met een vaarvijver in het bos en 40 kramen , markt in het populieren bos, oude ambachten, ambulante-streekprodukten,tweede handse spullen

 

Op 5 augustus 2017 wordt de Zeeuwse Kampioen Paling Roken bekend

 

 

Op 5 augustus 2017 zal er een gezellige sfeer hangen op de Recreatieboerderij van Langeraad. De “Grote Zomerfair” het palingrookkampioenschap 2017 & Grote StoomTreindag Stoomgroep Kerkwerve en veel modelbouw & markt in het bos.

Vele mensen komen op dit festijn af.

In de ambiance van “natuur, groen, rust en ontspanning” zijn er bij binnenkomst op de Recreatieboerderij vele leuke dingen te beleven.

Er is veel te doen bij aankomst op het terrein staan ongeveer 30 palingrokers die verspreiden de overheerlijke geur van de gerookte paling, deze zijn druk om op hun geheel eigen wijze te proberen om de vijf gekregen wedstrijdpalingen zo goed  mogelijk te roken, er wordt vers gerookte paling verkocht.

Er draait voor de kinderen een carrousel, er is kinderrommelmarkt. Verder in het populierenbos zijn de miniatuur stoomtreinen van de Stoomgroep Kerkwerve op de vaste baan vele kinderen met verschillende stoomtreinen aan het vervoeren.

Live Steam treinritten, waar de kinderen op mee kunnen rijden, dit tegen een kleine vergoeding. Op de volgende sporen zijn verschillende grote treinen te bewonderen 7 1/4″, 3 1/2″ & 5″& 45 mm spoor (spoor 1 en 2M). Men kan ook zien waar de Stoomgroep Kerkwerve mee bezig is. Hoe de miniatuur stoomtreinen gemaakt worden, en deze leuke hobby wordt uitgeoefend.

Spoor 1 de allerkleinste treinen rijden midden op het terrein buiten rond op een miniatuurbaan. Is deze hobby iets voor u dan kunt u zichzelf  aan melden. Elke zaterdag bij de vaste baan op de Weelweg 3 in Kerkwerve kunt u als u dat wilt meehelpen bij het uitoefenen van deze leuke hobby.

In de oude boerenschuur is dit jaar geheel gevuld met model vliegtuigen, twee vliegsimulators kunt u ervaren hoe je een vliegtuig bestuurd, poppenkramen, treinmodelbouw, boten (deze varen ook een vaarvijver, leuk om te zien)

Wanneer je de schuur doorloopt kom je in bos/tuinterras waar je heerlijk een bakje koffie met een Zeeuwse bolus kan nuttigen of een lekker Schouws Palingbrood (wees hier vlug bij , want op is op)

Je kan een kijkje nemen in de werkplaats van de treinen , waar de treinen gemaakt worden.

Er is een modelboot op schaal van Admiraal de Ruyter te zien.

Er zijn ook iets grotere radiografische auto’s op het terrein bezig, de zogenaamde kleine versie van “Big foot”.

De markt is leuk en creatief met allemaal verschillende  producten en dingen, er worden demonstraties gegeven, oude ambachten even een kleine greep, bestek sierraden, glas en lood,  kaas,  biologische groenten & broodprodukten, groenten en babbelaars, ,  en allerhande creatieve stands Fancy fair, ambulante handel en vrijmarkt en meer…..

Er is een schitterend bosterras en onze bos/tuin terras ’t ‘Ofje zijn open, hier wordt het streekeigen Schouwse Palingbrood, moot paling meegebakken  gezout en gepeperd,  met smaak door vele mensen opgegeten, net als het overheerlijke broodje palingfilet. Alles is vanuit de lucht te bekijken door Prince Helikopters.

Het Shantykoor “Neptunes en de Dweilband “De Notekluvers “treden op, rond de prijsuitreiking leuke gezellige samengestelde camping band

 

Hetgeen waar het allemaal om gaat: wie wordt dit jaar Open Zeeuws Kampioen Palingroken 2017, wie gaat er met die eer naar huis, wie is de beste, wie wint de “Recreatieboerderij van Langeraad Bokaal” wie wint de MultiSmoke miniatuur rookoven, de wisseltrofee

Om 10.00 uur krijgen alle palingrokers hun wedstrijdpaling, vijf palingen in totaal, waar ze er 3 in kunnen leveren om 14.00 bij de organisatie. Deze worden door een deskundige jury beoordeeld op: uiterlijk/kleur uitwendig (hoe ziet de paling er van buiten uit, hoe smakelijk…) en uiterlijk/kleur inwendig (palingfilet) en dan het belangrijkste de smaak en het zoutgehalte.

Om 16.00 gaat de jury bestaande uit wethouder Wout van den Berg (wethouder gem S-D),  Hans Hillegers van Multismoke Rookovens en Cor Vereeke Chef kok en docent opleiding Horeca  en Gerrie van de Hoek  palingvisser gaan  kijken wie de beste van 2017 is. En zich Zeeuws Kampioen Paling roker mag noemen dit jaar.

 

Wij willen onze sponsors bedanken voor het te kunnen organiseren van deze leuke dag  “de Grote zomerfair”” Palingrookkampioenschappen & stoomdag miniatuur Spoorwegen Kerkwerve: Place to be 5 augustus vanaf 10.00 uur entree 4,- euro voor volwassenen kinderen gratis (tot 12 jaar), parkeren gratis.