Eindelijk het gaat door de 25ste editie
zaterdag 30 juli 2022

Open Zeeuws Kampioenschap Paling Roken 2022, Grote (Stoom)treindag Stoomgroep Kerkwerve, Modelbouw & Markt  en kofferbakverkoop in het bos.

Een combinatie van stoom en rook,  de laatste zaterdag van Juli, een mooie dag op Recreatieboerderij van Langeraad waar van alles te beleven valt:

  Palingrookkampioenschappen,
Stoomtreinen & electrische treinen in alle maten,
Modelbouw & Kofferbakverkoop,
Markt in het bos en nog veel meer…..

Wil je meedoen met het palingrookkampioenschap  2022, druk op onderstaande link om je aan te melden:

Ik meld me aan voor de 25ste editie Open Zeeuws Palingrookkampioenschap 2022 Klik op deze link.

Wil je meedoen met de markt zaterdag 30 juli 2022 en wil je een marktkraam huren druk op volgende link:

Ik meld me aan voor de Markt van zaterdag 30 juli, ik wil een marktkraam huren, klik op deze link

Wil je meedoen met kofferbakverkoop op zaterdag 30 juli 2022 ga dan in deze site naar het gedeelte over kofferbakverkoop
Daar heb je ook gelijk uitleg van deze en ook de andere kofferbakverkoopdagen, waar u aan mee zou kunnen doen, u kunt daar een reserveringsformulier invullen of druk gelijk op volgende link:
Ik meld me aan voor Koffebakverkoop, klik op deze link

Ook dit jaar wordt het open Zeeuws palingrookkampioenschap georganiseerd door Recreatieboerderij van Langeraad. Het kampioenschap zal gehouden worden op en in het bos van Recreatieboerderij van Langeraad Weelweg 3 te Kerkwerve.

Op zaterdag 30 juli 2022

De aanvang van de wedstrijd is om 10.00 uur. De prijsuitreiking zal, na beoordeling door onze deskundige jury, om circa 16.00 uur plaats vinden.

Deelnemers kunnen zich via  aanmeldingsformulier opgeven voor deelname.
De uiterste inschrijfdatum is maandag 25 juli 2022

Naast de Open Zeeuws palingrookkampioenschappen 2022 de 25ste editie Is Stoomgroep Kerkwerve actief met alle soorten (stoom)treinen en (stoom)tractoren. Er wordt mee gereden en kinderen kunnen mee met de treinen (dit tegen een kleine vergoeding van € 1,- per rit  De oude boerenschuur is naast het Modelbouwmuseum omgedoopt om een in variatie aan modelbouw disciplines te aanschouwen: vliegtuigen, auto s, modeltreinen, boten, play mobile, poppenhuizen enz enz.
In het bos  dit jaar ook wederom weer een markt met ambachtelijke boerderij- en streekprodukten en ondernemers met reguliere koophandel. Naast deze markt is ook de kofferbakverkoop actief, wordt er van alles verkocht, mooi mix van alles, kom dat zien.
Dit alles onder begeleiding van live muziek waaronder verschillende live straatbands. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. U kunt vanaf 7.30 uur uw kraam opbouwen, deze staan klaar met uw naam er op. Kosten voor een kraam zijn €40,00 (of anders afgesproken, dit bij ideële organisaties). Wilt u hieraan meedoen schrijft u zich dan in via het het inschrijfformulier . De enige spelregel is dat u uw marktkraam achter laat zoals u kwam en rommel zelf mee naar huis neemt.

Na het evenement is het mogelijk om deel te nemen aan een gezellige  bbq , geef dit dan ook door via het formulier.

Kosten voor deelname aan de Barbecue bedraagt €  15.-

U kunt ook overnachten op onze camping. Geef dit aan op het formulier en wij doen u een passende aanbieding, gelijk aan treinarrangement voor diegene die met stoomtreinen en tractoren enz het evenement komen versterken

Inschrijven voor maandag 25 juli,  graag is dan ook de betaling binnen.

Wedstrijdreglement palingrookkampioenschap 2022

 • Inschrijving voor deelname t/m 25 juli 2022.
 • Ieder ingeschreven deelnemer krijgt van de organisatie 5 gemerkte, vers gestripte wedstrijdpalingen. Na het roken moeten 3 palingen bij de scheidsrechter ingeleverd worden ter beoordeling door de jury. De merktekens moeten nog steeds aanwezig zijn.
 • Op dit kampioenschap mag vers gerookte paling direct uit de rookton verkocht worden. Mits wordt voldaan aan de bepalingen van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteiten), de vroegere Keuringsdienst van Waren. Verkoop van eerder thuis gerookte paling moet geschieden volgens geldende wettelijke regels. De organisatie Recreatieboerderij van Langeraad  kan niet aansprakelijk worden gesteld voor overtredingen van de wettelijke regels.
 • Elke deelnemer doet op eigen risico mee, Recreatieboerderij van Langeraad is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van goederen of letsel van deelnemers of eventueel letsel door deelnemers aan derden.
 • Broodjes en drank mogen niet verkocht worden, andere vissoorten wel, mits volgens wettelijke regels.
 • De minimum verkoopprijs wordt op de dag van de Palingrookampioenschap medegedeeld door de organisatie
 • De deelnemers zorgen zelf voor alle benodigdheden, water is aanwezig. Na afloop wordt de eigen plaats door de deelnemers zelf netjes opgeruimd en schoon achter gelaten.
 • Onvoorziene problemen worden door de organisatie naar beste kunnen opgelost. De uitslag van de jury is bindend en staat niet ter discussie.
 • Het inschrijfgeld is verdeeld in twee categorieën:
 • Voor palingrokers die geen paling verkopen is het inschrijfgeld € 30,-
 • Voor palingrokers die paling verkopen is het inschrijfgeld €60,00

* Fouten en prijswijzigingen voorbehouden

Graag zien we het inschrijfgeld voldaan wordt op Ibannr. NL44 RABO 0375105247 onder vermelding aanmelding Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken 2022.

Voor nadere informatie kunt u terecht Recreatieboerderij van Langeraad, Weelweg 3, 4321 AH Kerkwerve.
Tel: 06-21624026 of E-mail: info@recreatievanlangeraad.nl.