Wie wordt Zeeuws of Schouws kampioen forelvissen 2020 bij Recreatieboerderij Van Langeraad?

Wie gaat er mee naar het NK  2020 voor ons team “Recreatieboerderij van Langeraad” in oktober 2020 om de titel Nederlands Kampioen te winnen.
Nadat  Marcel Cauberg in 2018 het NK (team Recreatieboerderij van Langeraad) wist te winnen. Heeft in 2019  John Franssen het NK forel vissen individueel gewonnen, John heeft alle wedstrijden  in 2019 van onze Recreatieboerderij van Langeraad mee gevist, hoort  zodoende gevoelsmatig bij ons team, John vist op het NK 2019 voor een andere visvijver (wat gewoon mag en kan, dat beslist de visser zelf), we zijn zeer trots op deze prestatie van John en feliciteren hem hiermee  geweldig gevist John,  Proficiat.
Hopelijk evenaar jij of één  van ons deze prestatie dit jaar, daar gaan we voor in 2020


Het Zeeuws kampioenschap bestaat uit 3 wedstrijden en  Schouws Kampioenschap gaat over wedstrijd 2 & 3. Elke wedstrijd is een aparte wedstrijd. Alle wedstrijden samen levert de winnaar op van het Zeeuws kampioenschap forelvissen en levert een plaats op om mee te kunnen doen aan het NK forelvissen 2020
Ook elke individuele ronden gaat nr 1 naar het NK forel vissen 2020 (alleen de nummer 1, is deze al geplaatst , gaat niet nummer 2 van de individuele wedstrijd maar de nummer 2 van het Zeeuwse Kampioenschap 2020
Dit geld ook bij het Schouws Kampioenschap, de nummer 1 gaat naar het NK, wanneer deze al geplaatst is gaat de eerst opvolgende van het Zeeuws Kampioenschap 2020

             

NK forel vissen werphengel  van NVVF wordt dit jaar in ………..,
op zaterdag .. oktober 2020 georganiseerd.
Om hier aan mee te kunnen doen moet u een NK ticket weten te bemachtigen bij één van de NVVF forelvisvijvers die meedoen aan het NK forel vissen 2020.
De forellenvisvijvers die meedoen houden allen hun eigen voorronden daar kunt u zich opgeven om mee te doen, wij hebben 3 voorronden, de datums staan hieronder en als u bij ons Recreatieboerderij van Langeraad mee wilt doen  met de voorronden kunt u op onderstaande link drukken om u in te schrijven

Klik hier om u in te schrijven voor de wedstrijden/ vooronden van Recreatieboerderij van Langeraad er mogen van onze visvijver 5 visser mee.

Beet.......Forel vissen-1

              

Even voor de geschiedenisboeken: We zijn in 2018/2019 Nederlands Kampioen geworden individueel Marcel Cauberg als Team “Recreatieboerderij van Langeraad” bestaande uit Marcel Cauberg, Leen Vogel, Piet Oosterwijk, Kees Oosterwijk en Mario Leuken, een mooie herinnering.  

Per wedstrijd zijn er ook leuke prijzen te winnen voor de eerste tien deelnemers.

De winnaar  van het Zeeuws kampioenschap 2020 forelvissen plaatsen zich voor het NK forelvissen 2020.

De openingswedstrijd is op Paaszondag 12 april 2020. Deze vervalt en wordt verzet naar zaterdag 20 juni 2020 Er wordt deze dag naast de normale vijf forellen per persoon, drie forellen per persoon extra uitgezet en bij elke vijfde deelnemer een zalmforel.
Deze wedstrijd gaat om de Recreatie Van Langeraadbokaal 2020. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich direct voor het NK forelvissen 2020.
De wedstrijd telt mee voor het Zeeuwse Kampioenschap.

De tweede wedstrijd is op zaterdag 2 mei 2020. Deze vervalt en wordt zaterdag 11 juli  Het Schouws kampioenschap gaat dit jaar over twee wedstrijden: wedstrijd 2 & 3 , wie hier de meeste vis ofwel de minste punten pakt  mag zich dit jaar Schouws kampioen 2020 noemen en heeft een ticket voor het NK verdiend.
De winnaar van deze tweede individuele wedstrijd een ticket voor het NK
Wedstrijd telt mee voor het Zeeuws & Schouws Kampioenschap 2020.

Derde wedstrijd 23 mei. Vervalt ook en deze datum wordt 5 september. Zowel Zeeuwse (over  alle wedstrijden) als de Schouws Kampioen 2020 (dit over wedstrijd 2 en 3) wordt bekend. De individuele van deze wedstrijd heeft deze dag ook een NK ticket in handen en gaat mee met NK 2020. Na de wedstrijd willen we gezellig barbecueën, houdt de datum alvast vrij, ook in de avond. Tijdens de barbecue worden de prijzen bekend gemaakt……
Schouws en Zeeuws kampioen 2020, wie gaat het dit jaar worden.

Alle viswedstrijden zijn van 9.00 uur t/m 16.00 uur. De wedstrijden zijn verdeeld in drie sessies en elke sessie zit u op een andere visplaats.

Deelnemers aan Open Zeeuws Kampioenschap forel vissen voor vier wedstrijden 2020:
1. John Franssen (NK kampioen 2019) uit Maastricht
2. Sue Djaspan uit Den Haag
3. Mario Leuken uit Helmond
4. Hendrik Djaspan uit Den Haag
5. Arie Romijn uit Moerdijk
6. Tim van Leeuwen  uit Kerkwerve
7. Sander Kwaak uit Rotterdam
8. Frans van der Sluijs uit Kamperland
9. Els Wouters uit Kamperland
10. Cees Oosterwijk uit Rotterdam

Om uiterlijk 8.30 uur loting voor plaats waar je staat
Sessie 1: 9.00 uur t/m 11.00 uur
Pauze
Sessie 2: 11.30 uur t/m 13.30 uur
Pauze
Sessie 3: 14.00 uur t/m 16.00 uur

Er zijn per wedstrijd natuurlijk rondebekers te verdelen en voor de eerste 10 een leuke prijs.
Prijzen zijn gesponsord door “Spro  Sport Proffessionals” en “Recreatieboerderij van Langeraad”

Inschrijfkosten: €27,50 per wedstrijd.

 

forellenvisvijver panorama foto forellenviswedstrijd 19 april 2014

Reglement 2020 forellenviswedstrijden Recreatieboerderij van Langeraad

Deelname geschiedt op eigen risico.

 1. Er wordt om 08.30 uur  geloot welke plaats u krijgt. Om 09.00 begint de wedstrijd Om 11.00 uur wordt er van plaats gewisseld is er een half uur pauze, er wordt met de loting gezegd hoeveel plaatsen opgeschoven wordt. Volgende sessie is van 11.30 uur tot 13.30 is er half uur pauze. Dan wisselen we weer de aangegeven plaatsen. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 is de derde sessie.
 2. Uw nummer wat u krijgt met loting  geeft aan op welke plaats u gaat vissen. Heeft u bijvoorbeeld nummer 25, dan is uw visplaats vanaf paaltje 25 tot paaltje 26 of   tot einde vak aanduiding. (dit is een leeg bordje, dit is in de hoeken).
 3. Elke deelnemer blijft in zijn eigen vak, indien mogelijk en men niet de andere visser naast zich hindert ook links en rechts van het vak mag vissen. Hindert u wel uw naaste vissers en komt vast te zitten, moet u uw lijn doorsnijden.
 4. Gevist wordt met één werphengel nieuw is: u mag zowel een zichtbare als onzichtbare dobber gebruiken en beaast met foreldeeg of levend aas zijnde (meel)wormen, witte maden, mottenlarven of garnalen enz. Dus geen spinner, blinkers, driehaken etc.
 5. Het beschikbaar hebben van maximaal vijf volledig opgetuigde hengels is (niet beaast) toegestaan. Losse reserve hengelsportartikelen zijn onbeperkt toegestaan.
  Er mag maar 1 beschikbare hengel beaast zijn.
 6. De deelnemers mogen tijdens de wedstrijd geen enkele hulp van derden aanvaarden. Er mag niet door anderen ingegooid of ingehaald worden. Forel wordt door visser zelf onthaakt (dit is een must om mee te kunnen naar het NK). Er zijn dit jaar om de plaatsen te verloten geen duoplaatsen
 7. Wanneer er een forel voor het eind signaal om te wisselen aan uw haak zit dan mag hij nog op de kant komen en wordt dan meegeteld voor het klassement. Alles wat na het signaal eraan komt telt niet mee.
 8. De vis dient in de kop gehaakt te zijn, voor het onthaken van de vis dient deze te worden gedood. Het scheppen van niet gevangen vis is niet toegestaan.
 9. De vis moet direct na het onthaken opgeborgen worden in een koelbox voorzien van ijs, koelelementen of bevroren waterflessen (NK regelement), bij ons mag de vis ook in een emmer met water. Na afloop van de wedstrijd worden de koelboxen/emmers door de deelnemers ingeleverd.
 10. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van het totaal aantal gevangen (zalm)forellen. Elke forel of zalmforel telt voor 1 punt. Bij een gelijk aantal zal worden gewogen en telt het totaalgewicht. Bij gelijk aantal en gewicht beslist het lot. Winnaar krijgt voor het Zeeuwse Kampioenschap klassement 1 punt enz. Bij het totaalklassement tellen de punten, met gelijk aantal punten beslist het gewicht, daarna het aantal, is het dan nog gelijk wordt er gevist totdat de winnaar de eerste eruit haalt.
 11. Het zijn drie onafhankelijke wedstrijden. Het Zeeuws Kampioenschap 2020 gaat over het gemiddelde van drie wedstrijden.
  De nummer 1  van Zeeuws Kampioenschap 2018 gaan mee naar NK forel vissen.
  Verder krijgt de Schouws Kampioen ook een ticket, deze wedstrijd gaat over wedstrijd 2 & 3, wanneer je daar de meeste vis per wedstrijd ofwel de minste punten hebt, hebt je de titel Schouws Kampioen 2018 verdiend en daarbij ook een ticket voor het NK
  Verder geeft de individuele wedstrijden  een ticket voor NK
  Bij de individuele wedstrijden gaan alleen de nummers 1 naar het NK forel vissen, dit geldt ook bij het Schouws Kampioenschap 2020. Heeft er een visser dubbele overwinningen, dan gaat nummer 2 van het Zeeuws kampioenschap 2020 enz , enz.
 12. Bij onduidelijkheid en daar waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.
 13. Bij overtreding van het reglement volgt eerst een waarschuwing, daarna diskwalificatie.