Wie wordt Zeeuws of Schouws kampioen forelvissen 2020 bij Recreatieboerderij Van Langeraad?

Wie gaat er mee naar het NK  2020 voor ons team “Recreatieboerderij van Langeraad” in oktober om onze titel Nederlands Kampioen te winnen.


Het Zeeuws kampioenschap bestaat uit 3 wedstrijden en  Schouws Kampioenschap gaat over wedstrijd 2 & 3. Elke wedstrijd is een aparte wedstrijd. Alle wedstrijden samen levert de winnaar op van het Zeeuws kampioenschap forelvissen en levert een plaats op om mee te kunnen doen aan het NK forelvissen 2019.
Ook elke individuele ronden gaat nr 1 naar het NK forel vissen 2019 (alleen de nummer 1, is deze al geplaatst , gaat niet nummer 2 van de individuele wedstrijd maar de nummer 2 van het Zeeuwse Kampioenschap 2019
Dit geld ook bij het Schouws Kampioenschap, de nummer 1 gaat naar het NK, wanneer deze al geplaatst is gaat de eerst opvolgende van het Zeeuws Kampioenschap 2019

We hebben een belangrijke taak uit te oefenen op het NK 2019, we verdedigen onze titel Nederlands Kampioen als groep “Recreatieboerderij van Langeraad”, als individuele winnaar Marcel Cauberg.
Proberen zowel als groep als individuele deelnemer dit te evenaren in 2019 om in beid ecatogorieen  nummer 1 te worden van Nederland

             

NK forel vissen werphengel  van NVVF wordt dit jaar in ………..,
op zaterdag .. oktober 2020 georganiseerd.
Om hier aan mee te kunnen doen moet u een NK ticket weten te bemachtigen bij één van de NVVF forelvisvijvers die meedoen aan het NK forel vissen 2019.
De forellenvisvijvers die meedoen houden allen hun eigen voorronden daar kunt u zich opgeven om mee te doen, wij hebben 3 voorronden, de datums staan hieronder en als u bij ons Recreatieboerderij van Langeraad mee wilt doen  met de voorronden kunt u op onderstaande link drukken om u in te schrijven

Klik hier om u in te schrijven voor de wedstrijden/ vooronden van Recreatieboerderij van Langeraad er mogen van onze visvijver 5 visser mee.

Beet.......Forel vissen-1

              

Even voor de geschiedenisboeken: We zijn in 2018/2019 Nederlands Kampioen geworden individueel Marcel Cauberg als Team “Recreatieboerderij van Langeraad” bestaande uit Marcel Cauberg, Leen Vogel, Piet Oosterwijk, Kees Oosterwijk en Mario Leuken,Proficiat.

Per wedstrijd zijn er ook leuke prijzen te winnen voor de eerste tien deelnemers.

De winnaar  van het Zeeuws kampioenschap 2019 forelvissen plaatsen zich voor het NK forelvissen 2019.

De openingswedstrijd is op Paaszondag 21 april. Er wordt deze dag naast de normale vijf forellen per persoon, drie forellen per persoon extra uitgezet en bij elke vijfde deelnemer een zalmforel.
Deze wedstrijd gaat om de Recreatie Van Langeraadbokaal 2019. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich direct voor het NK forelvissen 2019.
De wedstrijd telt mee voor het Zeeuwse Kampioenschap.

De tweede wedstrijd is op zaterdag 4 mei. Het Schouws kampioenschap gaat dit jaar over twee wedstrijden: wedstrijd 2 & 3 , wie hier de meeste vis ofwel de minste punten pakt  mag zich dit jaar Schouws kampioen 2019 noemen en heeft een ticket voor het NK verdiend.
De winnaar van deze tweede individuele wedstrijd een ticket voor het NK
Wedstrijd telt mee voor het Zeeuws & Schouws Kampioenschap 2019.

Derde wedstrijd 25 mei, zowel Zeeuwse (over  wedstrijden) als de Schouws Kampioen 201 (dit over wedstrijd 2 en 3) wordt bekend De individuele winnaar gaat in eerste instantie om de roem en de glorie van deze dag en  krijgt geen ticket naar het NK. Dit kan veranderen , dit ligt geheel wat Marcel Cauberg in de wedstrijd doet, zie bovenstaande uitleg. Na de wedstrijd willen we gezellig barbecueën, houdt de datum alvast vrij, ook in de avond. Tijdens de barbecue worden de prijzen bekend gemaakt……

Alle viswedstrijden zijn van 9.00 uur t/m 16.00 uur. De wedstrijden zijn verdeeld in drie sessies en elke sessie zit u op een andere visplaats.

Deelnemers aan Open Zeeuws Kampioenschap forel vissen voor vier wedstrijden 2020:

 

Om uiterlijk 8.30 uur loting voor plaats waar je staat
Sessie 1: 9.00 uur t/m 11.00 uur
Pauze
Sessie 2: 11.30 uur t/m 13.30 uur
Pauze
Sessie 3: 14.00 uur t/m 16.00 uur

Er zijn per wedstrijd natuurlijk rondebekers te verdelen en voor de eerste 10 een leuke prijs.
Prijzen zijn gesponsord door “Spro  Sport Proffessionals” en “Recreatieboerderij van Langeraad”

Inschrijfkosten: €27,50 per wedstrijd.

 

forellenvisvijver panorama foto forellenviswedstrijd 19 april 2014

Reglement 2020 forellenviswedstrijden Recreatieboerderij van Langeraad

Deelname geschiedt op eigen risico.

 1. Er wordt om 08.30 uur  geloot welke plaats u krijgt. Om 09.00 begint de wedstrijd Om 11.00 uur wordt er van plaats gewisseld is er een half uur pauze, er wordt met de loting gezegd hoeveel plaatsen opgeschoven wordt. Volgende sessie is van 11.30 uur tot 13.30 is er half uur pauze. Dan wisselen we weer de aangegeven plaatsen. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 is de derde sessie.
 2. Uw nummer wat u krijgt met loting  geeft aan op welke plaats u gaat vissen. Heeft u bijvoorbeeld nummer 25, dan is uw visplaats vanaf paaltje 25 tot paaltje 26 of   tot einde vak aanduiding. (dit is een leeg bordje, dit is in de hoeken).
 3. Elke deelnemer blijft in zijn eigen vak, indien mogelijk en men niet de andere visser naast zich hindert ook links en rechts van het vak mag vissen. Hindert u wel uw naaste vissers en komt vast te zitten, moet u uw lijn doorsnijden.
 4. Gevist wordt met één werphengel nieuw is: u mag zowel een zichtbare als onzichtbare dobber gebruiken en beaast met foreldeeg of levend aas zijnde (meel)wormen, witte maden, mottenlarven of garnalen enz. Dus geen spinner, blinkers, driehaken etc.
 5. Het beschikbaar hebben van maximaal vijf volledig opgetuigde hengels is (niet beaast) toegestaan. Losse reserve hengelsportartikelen zijn onbeperkt toegestaan.
  Er mag maar 1 beschikbare hengel beaast zijn.
 6. De deelnemers mogen tijdens de wedstrijd geen enkele hulp van derden aanvaarden. Er mag niet door anderen ingegooid of ingehaald worden. Forel wordt door visser zelf onthaakt (dit is een must om mee te kunnen naar het NK). Er zijn dit jaar om de plaatsen te verloten geen duoplaatsen
 7. Wanneer er een forel voor het eind signaal om te wisselen aan uw haak zit dan mag hij nog op de kant komen en wordt dan meegeteld voor het klassement. Alles wat na het signaal eraan komt telt niet mee.
 8. De vis dient in de kop gehaakt te zijn, voor het onthaken van de vis dient deze te worden gedood. Het scheppen van niet gevangen vis is niet toegestaan.
 9. De vis moet direct na het onthaken opgeborgen worden in een koelbox voorzien van ijs, koelelementen of bevroren waterflessen (NK regelement), bij ons mag de vis ook in een emmer met water. Na afloop van de wedstrijd worden de koelboxen/emmers door de deelnemers ingeleverd.
 10. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van het totaal aantal gevangen (zalm)forellen. Elke forel of zalmforel telt voor 1 punt. Bij een gelijk aantal zal worden gewogen en telt het totaalgewicht. Bij gelijk aantal en gewicht beslist het lot. Winnaar krijgt voor het Zeeuwse Kampioenschap klassement 1 punt enz. Bij het totaalklassement tellen de punten, met gelijk aantal punten beslist het gewicht, daarna het aantal, is het dan nog gelijk wordt er gevist totdat de winnaar de eerste eruit haalt.
 11. Het zijn vier onafhankelijke wedstrijden. Het Zeeuws Kampioenschap 2018 gaat over het gemiddelde van drie wedstrijden, er mag dus 1 wedstrijd afvallen.
  De nummer 1 en 2 van Zeeuws Kampioenschap 2018 gaan mee naar NK forel vissen.
  Verder krijgt de Schouws Kampioen ook een ticket, deze wedstrijd gaat over wedstrijd 2 & 4, wanneer je daar de meeste vis per wedstrijd ofwel de minste punten hebt, hebt je de titel Schouws Kampioen 2018 verdiend en daarbij ook een ticket voor het NK
  Verder geeft de individuele wedstrijden 1 en 3 een ticket voor NK
  Wedstrijd 2 en 4 als individuele wedstrijden geven alleen de dagzege, roem en glorie, geen ticket voor het NK.
 12. Bij onduidelijkheid en daar waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.
 13. Bij overtreding van het reglement volgt eerst een waarschuwing, daarna diskwalificatie.